PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Fu*k Love

by - února 14, 2015

Strávit Valentýna u romantické večeře, to už je trochu ohrané. Tak proč třeba neucvaknout pár zámků lásky z pařížských mostů? Díky projektu Fu*k Love to zvládnete i vy z pohodlí vaše obýváku, popřípadě kterékoliv jiné místnosti, kde máte přístup k internetu. A navíc pomůžete dobré věci!
Někteří si možná vzpomenou na článek o projektu zaměřenému proti zámkům lásky na pařížských mostech (Love without locks), který se tady na blogu objevil už před nějakým časem. Je to taková hloupá tradice, že zamilovaný pár pověsí zámek na most a tím dokáže pevnost svojí lásky. Aktivisté propagovali fotky lidí, kteří se vyfotili na mostě bez zámku a snažili se upozornit na to, že věšení zámků na mosty není nic jiného než vandalství. Takový historický most toho totiž moc neunese a tak se může stát, že se celé zábradlí zřítí a oprava určitě nevyjde levně, nemluvě o historické hodnotě těch mostů.

Nicméně tento mírumilovný způsob řešení problému se ukázal jako nepříliš efektivní, protože mosty jsou stále obsypány tunami zámků a tak se do situace vložila nová organizace "FUK LOVE". Jejich přístup je, jak to jen říct, poněkud drsnější.

Hned na začátku vám řeknou, že svátek svatého Valentýna je s*ačka a zamilované páry znečišťují Paříž. Potom učiní neodolatelnou nabídku všem "bizarním, zahořklým, citově mrtvým a opuštěným lidem". Stačí, abyste vyplnili formulář a zaplatili symbolický poplatek a aktivisté pro vás ušmiknou jeden, dva nebo tři zámky v závislosti na sumě, kterou jste ochotni zaplatit. Abyste si to patřičně užili, natočí vše na video, které bude určeno přímo vám. Pro takzvané "ekoteroristy" je tu dokonce možnost, že za příplatek zámky posbírají a zrecyklují.

Abyste nekupovali zajíce v pytli, najdete na stránkách také několik ilustračních videí. Jedno si můžete prohlédnout i zde. Profite-en bien!











Zdroj informací a obrázku: fucklove.paris

You May Also Like

0 komentářů