PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Love without locks

by - září 14, 2014

"STOP AUX CADENAS" /stop zámkům/ hlásá francouzská stránka Love Without Locks /z angličtiny: láska bez zámků/. Všechny zamilované, kteří navštíví Paříž, žádá, aby nedokazovali pevnost svojí lásky tím, že zavěsí zámek na most. Naopak je vyzývá ke sdílení fotografií z mostů, kam žádný zámek nedali!
 
"Nos ponts sont plus fragiles que votre amour." 
 Naše mosty jsou mnohem křehčí než vaše láska.

Několik mostů v Paříži, ale i jinde ve světě, se zřítilo pod náporem zámků a to vše kvůli tradici, při níž lidé dokazují pevnost své lásky zavěšením zámku na zábradlí. Podle zákona se jedná o vandalství a lidé by správně měli dostat pokutu za ničení veřejného majetku. Jenže mnoho z nich se stále nepoučilo a proto vznikla iniciativa Love Without Locks.

Hlavním cílem iniciativy je rozšířit svůj hashtag #LOVEWITHOUTLOKS, aby se lidé více dozvěděli o problematice zámků na mostech. Jejich hlavním projektem je sdílení fotografií lidí, především zamilovaných párů, kteří navštívili nějaký most v Paříži, ale nezavěsili na něj zámek.

Ačkoliv fotografií lidí, kteří věší zámek na most, najdeme na internetu pořád dost, skupina těch, kteří vyznávají love without locks se stále zvětšuje. Na stránce projektu můžete najít už 490 fotografií lidí, kteří "osvobodili svoji lásku a odešli s lehkým srdcem".










Zdroj informací i obrázků:: lovewithoutlocks

You May Also Like

0 komentářů