PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Pejsci ve Francii mají svůj vlastní televizní kanál

by - dubna 12, 2015


Na kanále 110 najdou francouzští pejskaři speciální program určený pouze pro jejich amis à quatre pattes /čtyřnohé přátele/. Pokud si myslíte, že jde o nějaký vtip, tak opak je pravdou, DogTv je totiž naprosto seriózní projekt. Potvrzuje to až 10 z 10 psů.

Televize DogTv vznikla před několika lety v USA. Američan Jon Levi často opouštěl svoji kočku, a proto se rozhodl vytvořit pro všechny mazlíčky speciální program, který je zabaví, když jsou doma sami. Nejvíce se uchytil právě zmiňovaný kanál pro psy.

Francouzští psi se můžou těšit na vizuální, sluchové i emotivní zážitky. Stanice deklaruje, že pomůže pejskovi překonat nudu a stres, které prožívají v nepřítomnosti svého pána. Všechny programy byly vytvořeny odborníky z řad veterinářů a několik let testovány na pejscích v Americe.

A co že se v takové psí televizi vysílá? Většinou se jedná o pořady v délce mezi 3 - 6 minutami. Vysílání se dělí na tři části: stimulace, ve které jsou pejskům předkládány pohyblivé obrázky, senzibilizace, kdy zvuky a speciální vizuální efekty stimulují smysly psa a nakonec relaxace za doprovodu příjemné hudby.
Ačkoliv DogTv úspěšně dobývá Evropu a najdeme ji kromě Francie například v sousedním Německu, k nám se zatím nedostala. Ale třeba se jednou i my budeme přetahovat s našimi mazlíčky o ovladač.











Zdroje obrázků: Flickr/Brad FrostFlickr/Claire 
Zdroj informací: Le Parisien

You May Also Like

0 komentářů