PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Nejkrásnější terasy Paříže

by - srpna 04, 2014

Pokud si chcete v horkém dni v Paříži vychutnat studený nápoj nebo zmrzlinový pohár, nejlepším místem pro vás bude une belle terrasse /krásná terasa/. Najít v Paříži hezkou terasu není vůbec problém, nachází se jich tam stovky, ale najít opravdu výjimečnou terasu, to už vyžaduje trochu snažení. Já jsem se vám rozhodla hledání trochu usnadnit.
Při pátrání po originálních terasách nemusíte donekonečna bloudit ulicemi Paříže a prohledávat každý kout, stačí si najít web 123terrasse.fr. Kromě seznamu všech možných teras a jejich vyobrazení na mapě, se můžete podívat i na hodnocení lidí, kteří terasu navštívili. A které terasy mají aktuálně nejlepší hodnocení?

Hôtel Saint James

Na místě, které dříve sloužilo jako přistávací plocha pro horkovzdušné balóny, dnes stojí neoklasicistní Hôtel Saint James. Na zahradě se nachází více než stylová připomínka minulé éry - velké zahradní stany ve tvaru balónů. Výhled na Eiffelovku z nich mít nebudete, zato na vás dýchne atmosféra 18.století.
Le first

Ve dvoře restaurace Le first se rozkládá velká zahrada s terasami. Desing restaurace i zahrady, kterou můžete vidět na obrázku vpravo i na úvodní fotografii článku, navrhl Jacques Garcia. Ochutnejte jejich vyhlášené ovocné koktejly na nejklidnějším místě ve městě.

Le Café Marly

Kavárna a restaurace Le Café Marly ležící přímo naproti la pyramide de Peï nabízí nedocenitelný výhled na muzeum Louvre. Ochutnat zde můžete nejen francouzské speciality, ale také asijskou a italskou kuchyni.
Le 43 Up on the roof

Nejkrásnější střešní terasa se nachází v devátém patře hotelu l' Holiday Inn Paris Notre Dame. Budova hotelu leží ve středu historické latinské čtvrti a z terasy snadno dohlédnete až k la Tour Eiffel /Eiffelova věž/. Ke koktejlům zde zdarma servírují panoramatický výhled na město.












Zdroje informací: 123Terrasse; saint-james-paris.com; lefirstrestaurant.com

You May Also Like

0 komentářů