PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Colmar - nejkrásnější město ve Francii

by - července 31, 2014

Městečko Colmar leží na východě Francie v regionu Alsasko, který hraničí s Německem a Švýcarskem. Vyznačuje se především nádhernou venkovskou architekturou a množstvím gotických staveb. Mnoho lidí ho považuje za nejkrásnější město ve Francii. Jestli mají pravdu, to můžete posoudit podle fotografií v článku.
V roce 1931 prohlásil francouzský spisovatel Georges Duhamel, že Colmar je nejkrásnější město na světě. Podle oficiálního webu města se o Colmaru tvrdí, že je to nejalsastější město v Alsasku. Lidé ho navštěvují především kvůli architektonickým památkám, jakými jsou gotický Collégiale Saint-Martin /Kolegiátní kostel Svatého Martina/ nebo Maison Pfister /Dům Pfister/, který je zachycen na  fotografii vpravo.
Ačkoliv má toto městečko pouze 67 tisíc obyvatel, nabízí turistům nepřeberné množství lákadel. Kromě krásné architektury se Colmar může chlubit také svým vínem. Samo sebe prohlašuje za hlavní město alsackých vín. Dále Colmar každoročně pořádá alsaské slavnosti podobné našim hodům. Účastníci oblékají tradiční alsaské kroje a tančí za doprovodu místní lidové hudby. Tyto slavnosti se konají každé úterý od května až do září.

Nejznámějším rodákem z Colmar je slavný sochař a architekt Frédéric Auguste Bartholdi. Proslavil se především návrhem Sochy Svobody, která stojí v New Yorku.

Pokud byste chtěli Colmar navštívit, nahlédněte na oficiální webové stránky ot-colmar.fr, které jsou přátelské i k nefrancouzštinářům a můžete si je přečíst i v angličtině. A že to s turisty myslí vážně, poznáte hned na první straně, kde vám rovnou nabídnou ubytování v hotelu - stačí zadat termín a počet osob.

Tomuhle městu je opravdu těžké odolat.










Zdroj obrázků: Flickr/domingo leiva
Zdroje informací: ot-colmar.fr; Wikipedie

You May Also Like

0 komentářů