PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Ekologičtější Paříž?

by - prosince 07, 2014

Pařížské ulice naplní zeleň. Vyplývá to z prohlášení maire de Paris /starostky Paříže/ Anne Hidalgo, která na svém facebookovém profilu zveřejnila svoje plány pour une meilleur qualité de l'air /na zlepšení kvality ovzduší/. Aby její záměry každý pochopil a snadno se v nich zorientoval, sdílela jen jednoduché obrázky s několika popisky, které jasně demonstrují cíle pařížské radnice. Podle mě opravdu skvělý nápad!
Územní plán
Nástroj pro změnu města

Renovovat staré kanceláře nebo je proměnit v obytný prostor? Jeden z návrhů starostky. Mezi další patří fasády porostlé zelení a městské zahrady na střechách.
Paříž se zasazuje o biodiverzitu (rozmanitost druhů) 
a rozšiřování zeleně

Mezi roky 2007 a 2013 zřídila Paříž 33 hektarů veřejných zelených ploch. Do roku 2020 by radnice ráda zřídila dalších 30 hektarů. Paříž se zlepšuje v ekologii a přispívá tím ke zlepšení života svých obyvatel. Jen tak mimochodem se můžeme dočíst i to, že do roku 2020 by mělo přibýt 20 tisíc stromů.

Další obrázek už nám udává konkrétní čísla toho, jak by se měla zeleň ve měste rozrůstat. Kromě již zmíněných 20 tisíc stromů by mělo přibýt také 100 hektarů zdí, fasád a střech porostlých zelení. Investice do tohoto projektu bude stát 850 milionů euro.
A na závěr ještě něco k boji proti igelitkám, který je teď velmi aktuální v celé Evropě (dokonce se o něm objevila zmínka v poslechu na francouzštinářské olympiádě). Paříž totiž říká "ne" igelitkám.













You May Also Like

0 komentářů