PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Kočka cestovatel

by - prosince 13, 2014

Kočky jsou velmi houževnatá stvoření a zdá se, že ty francouzské obzvlášť. Dokazuje to i nedávný případ kočky, která údajně urazila 1200 kilometrů, aby se vrátila domů.

"Le chat parti, les souris dansent."
/Když kocour není doma, myši mají pré./
Kočka pojmenovaná "Cookie" se ztratila v březnu 2013 ve městě Grasse na jihu Francie. Její majitelka tam musela odcestovat z pracovních důvodů a svoje chaton /kotě/ si vzala sebou. Jenže Cookie se region Alpes-Maritimes s hlavním městem Nice očividně nezamlouval a tak se rozhodla vrátit zpátky do svého původního domova v departmentu Calvados na severovýchodě země.

Cesta dlouhá přes 1200 kilometrů jí zabrala více než rok. V říjnu 2014 byla odchycena nedaleko města, kde původně se svojí paničkou žily. Veterinář ji identifikoval podle čipu a vrátil majitelce.

Tento případ není ve Francii ojedinělý. V květnu roku 2014 absolvoval kocour jménem Bob 24 kilometrovou trasu z venkovského domku jeho rodiny, kam i s ním odjeli na víkend, zpět do Lyonu. Vrátil se po více než měsíci, byl vyhublý a poškrábaný, ale jinak neutrpěl žádnou vážnou újmu.

Francouzské kočky mají jednoduše tuhý kořínek.











Zdroje obrázků: Flickr/Thank you for visiting my page.Flickr/Chau kar Man
Zdroj informací: leparisien.fr, unproverbe.com

You May Also Like

0 komentářů