PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Po stopách Edmonda Dantèse

by - července 05, 2015

S radostí oznamuji, že již v úterý stanou moje nohy na půdě Francie. Konkrétně na letišti Charlese De Gaulla v Paříži. Odtud se vydám na krátkou prohlídku města - Notre Dame, Louvre, Eiffelovka - a večer i se svým ctěným doprovodem nasednu na vlak TGV do Marseille, města, jenž je rodištěm mé oblíbené knižní postavy Edmonda Dantèse známého jako hrabě Monte Cristo. 
Jistě jste se již setkali s knihou nebo možná s filmem na motivy knihy Hrabě Monte Cristo. Pokud ano, určitě víte, že část děje se odehrávala v Marseille a část v Paříži. A já uvidím obě tato města a co víc, vydám se také do legendární pevnosti Château d'If (na obrázku nahoře), kde byl Edmond vězněn. Pokud tedy počasí a lodní doprava budou přát. 

Tato návštěva Francie bude mým splněným snem, takže doufám, že se vydaří. Ze všeho nejvíce se bojím toho, že se zadusím pravou francouzskou bagetou! Ale ne, ve skutečnosti mě nejvíc děsí představa, že nějaké dvě hodinky nebudu nohama na pevné zemi. Pokud přežiji tuto kritickou část, zvládnu i všechny ostatní nástrahy.

Takže au revoir a snad se tu za týden znovu ukáži s náručí fotek a zážitků.  









Zdroj obrázku: flickr/marcovdz

You May Also Like

0 komentářů