PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Celý svět ve Francii

by - července 30, 2014

Francie, to jsou starobylá města a nekonečné vinice. A taky poušť. 
 
Možná je to k neuvěření, ale ve Francii se opravdu nachází poušť. Tento konkrétní obrázek zobrazuje dunu Duna du Pyla ležící na jihozápadě Francie nedaleko města Bordeaux. Možná to tak nevypadá, ale duna se tyčí do výšky 107 metrů a to z ní dělá nejvyšší dunu v Evropě.

Žít poblíž takové duny ale není vždy pohodička. Duna du Pyla se ročně rozšíří o 5 metrů a za svoji existenci už pohltila pěknou řádku budov, ale hlavně pořádný kousek lesa. Za všechno může písek z pobřeží, který vítr navršuje na sebe a posouvá dál.

Pouště však nejsou to jediné, co vás ve Francii může překvapit. Vodopády z druhého obrázku byste možná hledali někde v Amazonii, ale ony se přitom nacházejí v pohoří Jura u hranic se Švýcarskem. A pokud byste si i vy chtěli pořídit podobnou fotku, můžete si na stránkách pohoří Jura objednat průvodce, který vás dovede až do samotného cœur /srdce/ lesa, kde se tento přírodní úkaz nachází.

Jestli vás fotografie zaujaly, podívejte se také na stránky magazínu Le Figaro, kde najdete hned 10 exotických míst ve Francii. Podařilo se jim objevit Kanadu, Austrálii, Ekvádor a mnohé další. Proč cestovat přes půlku světa, když ve Francii máte vše na jednom místě?











Zdroje obrázků: Le Figaro; Le Figaro

You May Also Like

0 komentářů