PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

10 aplikací, které musí mít každý Pařížan

by - července 30, 2014


Magazín Figaro zveřejnil článek "Les 10 applis mobiles indispensables des Parisiens" /10 nepostradatelných mobilních aplikací pro Pařížany/(přeloženo volně), ve kterém jmenuje 10 aplikací, které usnadňují život v Paříži. Některé ocení jen stálí obyvatelé, zatímco jiné potěší i turisty.
Paříž je městem módy, ale také městem filmu. Nevěříte? Stáhněte si zcela zdarma aplikaci Cinemacity, která vás provede po všech místech v Paříži, která mají co dělat s filmem. Aplikace obsahuje kromě průvodce také desítky obrázků a ukázek z filmů.

Další bezplatná aplikace se hodí především pro starousedlíky. Můžete na ní nabízet, vyměňovat nebo poptávat služby i věci. Jste v Paříži a chcete se zbavit starých bot? Hoďte inzerát na Stootie!

Ano, i Pařížané jsou posedlí geocachingem. Pokud si chcete usnadnit hledání "pokladů", stáhněte si placenou aplikaci Geocaching. Podle deníku Figaro je geocaching skvělým způsobem, jak poznat Paříž a její okolí. Souhlasíte?

Přípojte se k pařížské komunitě a zjistěte, co se právě teď v Paříži děje. Aplikace nabízí vše od aktuálního počasí, přes nejnovější výstavy, až po otevírací hodiny na koupališti. Pokud máte dotaz o Paříži, zeptejte se samotných Pařížanů. Zadarmo!

Už dost bylo nudných uměleckých galerií! Pořiďte si My Paris Street Art a vydejte ze za uměním do ulic. Bezplatná aplikace nabízí mapu, ve které najdete ta nejzajímavější pouliční díla, ale i informace o nich.

Město je sice fajn, ale občas si chce člověk pročistit hlavu v přírodě. Balades Paris Durable vám dá na výběr z množství veřejných zahrad a parků. Hned na začátku vám řekne něco o historii místa, ukáže obrázky a navrhne ty nejhezčí trasy, kterými se můžete vydat. U každé trasy se vám zobrazí, jak je dlouhá a kolik času vám její zdolání zabere. Velmi praktické!

O tom, co se děje na březích Seiny informuje aplikace Les Berges /břehy/. Díky ní vám neuniknou žádné kulturní ani sportovní akce, výstavy nebo trhy. Aplikaci stáhnete zdarma.

Půjčování aut nebylo nikdy snažší! Můžete si vybrat z 20 000 aut po celé Paříži, které jejich majitelé nabízejí k zapůjčení. Díky této jedné bezplatné aplikaci si najdete auto, které potřebujete, tam, kde ho potřebujete a za cenu, která vám bude vyhovovat.

Aplikace Paris Avant vám za 1,79 € nabídne možnost cestovat v čase. Podívejte se, jak vypadala nejznámější místa Francie před desítkami let a porovnejte je s dneškem.

Když vás přepadne hlad, obraťte se na aplikaci Les restos du Scope, která vám zdarma vyhledá restauraci podle vašeho přání. Zadejte na co máte chuť a kolik hodláte utratit a aplikace vám najde nejvhodnější restaurace ve vašem okolí.

Takže, až pojedete do Paříže, nezapomeňte přibalit chytrý telefon!










Zdroje obrázků: Flickr/Martin VoltriApple.com/fr
Zdroje informací: Le Figaro; Google Play, Apple.com

You May Also Like

0 komentářů