PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Čtěte francouzsky!

by - září 27, 2014

Nejjednodušším způsobem, jak se naučit francouzsky, je číst francouzské knihy a francouzský tisk. Nejenom, že se tak dozvíte zajímavé informace o Francii, ale ještě pochytíte kupu zajímavých expressions françaises /francouzských výrazů/. Kde najdete nejlepší francouzské texty vám poradí právě tento článek.
Nejsnazší by asi bylo navštívit knihkupectví a prohledat oddělení cizojazyčné literatury. Pokud však chcete ušetřit čas i peníze, stačí se porozhlédnout na webu E-books libres et gratuits. Najdete zde francouzské autory i publikace z jiných zemí přeložené do francouzštiny. Všechny knihy jsou zde zdarma a obvykle mají formát PDF i e-PUB. Pro začátečníky bych doporučila především pohádky Charlese Peraullta.

Pro ty, kteří nemají čas na čtení knih nebo se jim nepodařilo sehnat knihu podle jejich gusta, doporučuji francouzské noviny. Nejsem si úplně jistá, jestli se v Česku dají sehnat v papírové formě, ale jejich weby jsou vám plně k dispozici.

Noviny a magazíny jako Le Monde a Le Figaro se zajímají nejen o nejnovější dění ve Francii i ve světě, ale také o přírodu, módu, vědu a další. Jejich velkou výhodou je to, že si je můžete oblíbit na facebooku. Kromě toho, že vám články na facebooku naservírují až pod nos, si můžete pročíst i komentáře s reakcemi Francouzů.

Všechny stránky, které jsem zmínila v článku, vám sem dávám ještě jednou ve formě přehledného seznamu a i s odkazy:










Zdroj obrázku: Flickr/martingreffe  

You May Also Like

0 komentářů