PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Aktuálně z Paříže

by - června 06, 2015




Zprávy přicházející z Francie ve mě vyvolávají smíšené pocity. Tenisovou radost mi kazí smrt filmového velikána, který sice nezískal uznání ve své domovině, nicméně v Německu a u nás ovlivnil životy celých generací. Řeč je o Pierru Briceovi, který ztvárnil nejznámějšího indiánského náčelníka na světě - Vinnetoua. 

V areálu Rolanda Garrose dnes proběhlo finále dámské dvouhry o titul šampionky na French Open, kterého se účastnila česká tenistka Lucie Šafářová. Ačkoliv v dvouhodinové bitvě nedokázala zvítězit nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou, odnesla si krásný stříbrný talíř a ovace publika.
Francouzské publikum bylo s výsledkem spokojeno, protože titul zůstal alespoň částečně ve Francii. Trenérem a zároveň životním partnerem vítězky je totiž francouzský občan. Serena si tak mohla dovolit vést děkovnou řeč ve francouzštině a šlo jí to náramně. 

Lucie však nemusí být zklamaná dnešní prohrou, čeká ji totiž ještě jedno finále. S americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou se probojovala do finále dámské čtyřhry, které se odehraje zítra. Letos už se českoamerickému páru podařilo získat Grand Slamový titul na Australian Open, takže pro ně finále není žádnou novinkou. Jestli si odnesou titul se můžete přesvědčit sami na čt sport. 
A na závěr ještě jedna smutná zpráva, která zasáhla snad každého milovníka westernovek s Vinnetouem v hlavní roli. Dnes v Pařížské nemocnici zemřel skvělý herec a úžasný člověk Pierre Brice, který se proslavil právě rolí indiánského náčelníka. Doufám, že se dostal do nebe, kde se setká se svým milovaným buldočkem Titem a nejlepším přítelem Lexem Barkerem (Old Shatterhand). Pokud se chcete dozvědět víc o tomto legendárním herci, nahlédněte ZDE.










Zdroj obrázků: winnetou.fr, Roland Garros
Zdroje informací: čt sport, Le point

You May Also Like

0 komentářů