PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Paris-Plage

by - srpna 10, 2015

Paříž sice není přímořské město, ale i přesto má svoje pláže. Během prázdnin spustila pařížská radnice projekt Paris-Plages (Paříž-Pláže), díky kterému se z vnitrozemského města stala doslova přímořská plážová destinace. Plážový projekt trvá od 20.července a skončí 23.srpna.
Paris-Plages nabízí obyvatelům i turistům celých 5 týdnů letní relaxace. Většina aktivit je přitom zdarma, jako například vodní hrátky v Bassin de la Villette (Nádrž Villete). V parných vedrech je studená voda jistě vítaným osvěžením.

Ti, kteří vodě zrovna neholdují, se mohou věnovat některé z mnoha sportovních aktivit nabízených na souši. Ať už jste fanoušky pro Francii typického pétanque nebo exotických tanců, Paříž je pro vás to pravé místo. Na náměstí před pařížskou radnicí si dokonce zahrajete plážový volejbal nebo basketbal. 

A pokud byste rádi zabavili vaše dítě, není nic snazšího, než mu zdarma zařídit lekci jízdy na kole. Vy mezitím můžete chytat bronz na lehátku nebo navštívit některý z bufetů. Organizátoři prostě mysleli na všechno! 











Zdroj informací a obrázků: facebook/Anne Hidalgo

You May Also Like

0 komentářů